Bezpieczna Szkoła - Bezpieczny Powiat Hrubieszowski" PDF Drukuj Email
Piątek, 17 Czerwiec 2005 19:14

17.06.05 r. - w sali widowiskowej Hrubieszowskiego Domu Kultury odbył się Finał V Edycji Programu "Bezpieczna Szkoła - Bezpieczny Powiat Hrubieszowski", którego organizatorami byli Powiatowa Biblioteka Publiczna w Hrubieszowie i Komenda Powiatowa Policji w Hrubieszowie (patrz zdjęcie).

Bezpieczna Szkoła - Bezpieczny Powiat Hrubieszowski

Wspólrealizatorami programu były jednostki z terenu powiatu hrubieszowskiego, a mianowicie: Straż Graniczna, Zakład Rejonowy ZKE, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej, Placówka Terenowa KRUS, Sąd Rejonowy, Prokuratura Rejonowa, Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, Poradnia Terapii Uzależnień SP ZOZ, Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna, Środowiskowy Dom Samopomocy, Straż Miejska, biblioteki publiczne i szkoły z terenu powiatu.

W trakcie realizacji programu w szkołach powiatu przeprowadzono ponad 414 spotkań, szkoleń i pogadanek w których wzięło udział 3368 uczniów.

Uroczystość finałową uświetnili swoimi występami młodzież Gimnazjum im. Jana Pawła II w Trzeszczanach oraz grupa teatralna "FLAG & ART" z HDK.

Dla zwycięzców konkursów "Jestem Bezpieczny", "Bezpiecznie w Szkole i poza Szkołą" oraz "Świadomie i Bezpiecznie", przeprowadzonych w ramach realizowanego programu cenne nagrody ufundowali Starosta Hrubieszowski, Stowarzyszenie "Bezpieczny Powiat Hrubieszowski", Rejonowy Zakład Energetyczny w Hrubieszowie, KRUS w Biłgoraju oraz Cukrownia "Strzyżów".

Organizatorzy programu, wszystkim sponsorom wręczyli podziękowania. Otrzymało je także Stowarzyszenie "Bezpieczny Powiat Hrubieszowski" (patrz zdjęcie).

Bezpieczna Szkoła - Bezpieczny Powiat Hrubieszowski

Koordynatorami programu byli mł. asp. Jarosław Karkuszewski z Komendy Powiatowej Policji i Bogumiła Dragan-Szkodzińska, Dyrektorka Powiatowej Biblioteki Publicznej.