Zawody strzeleckie za nami PDF Drukuj Email
Czwartek, 18 Czerwiec 2015 13:24

W dniu 18 czerwca br. (w pierwotnym terminie 15 czerwca br. ze względu na warunki atmosferyczne zawody zostały odwołane) odbyły się 2 zawody strzeleckie z broni sportowej pneumatycznej w konkurencji kobiet i mężczyzn o Puchar Dowódcy Jednostki Wojskowej Nr 4055 w Hrubieszowie oraz Prezesa Zarządu Stowarzyszenia Bezpieczny Powiat Hrubieszowski.

W zawodach udział wzięła młodzież z Zespołu Szkół Miejskich Nr 1 w Hrubieszowie oraz Zespołu Szkół Nr 1 w Hrubieszowie.

Zawody rozgrywane były w kategoriach kobiet i mężczyzn. Każdy z uczestników oddał po 7 strzałów, 2 strzały próbne i 5 strzałów konkursowych. Po zsumowaniu strzałów konkursowych wyłonieni zostali zwycięzcy w kategoriach kobiet i mężczyzn.

W kategorii kobiet najlepsi okazali się :

I miejsce -  Laura Koniec

II miejsce - Natalia Omelczuk

III miejsce - Adriana Kasprowicz

W kategorii mężczyzn najlepsi byli:

I miejsce - Igor Greszeta

II miejsce - Bartosz Bartyzel

III miejsce - Krzysztof Chmielewski

Pierwsze miejsce w klasyfikacji kobiet zostanie wyróżnione Pucharem Prezesa Stowarzyszenia "Bezpieczny Powiat Hrubieszowski", a w klasyfikacji mężczyzn Pucharem Dowódcy Jednostki Wojskowej Nr 4055 w Hrubieszowie. Miejsca drugie i trzecie w obu klasyfikacjach zostaną wyróżnione statuetkami Prezesa Zarządu Stowarzyszenia "Bezpieczny Powiat Hrubieszowski" i Dowódcy Jednostki Wojskowej Nr 4055.

Nagrody dla zwycięzców zostaną wręczone w dniu 19 czerwca br. podczas obchodów Święta 2 Pułku Rozpoznawczego na placu apelowym pułku.