XXIV Rejonowe Mistrzostwa Udzielania Pierwszej Pomocy PCK PDF Drukuj Email
Poniedziałek, 02 Maj 2016 07:42

W dniu 26 kwietnia br. w hali sportowej Hrubieszowskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Hrubieszowie odbyły się XXIV Rejonowe Mistrzostwa Udzielania Pierwszej Pomocy PCK.

Organizatorami Mistrzostw był Oddział Rejonowy PCK w Hrubieszowie oraz Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie, Urząd Miasta Hrubieszów oraz Urząd Gminy Hrubieszów. Stowarzyszenie "Bezpieczny Powiat Hrubieszowski" w osobie prezesa zarządu Pana Zdzisława Kosakowskiego objęło patronat nad Mistrzostwami, a także ufundowało puchar dla najlepszej drużyny Mistrzostw.

Do pomocy w realizacji Mistrzostw włączyli się także: Powiatowa Komenda Policji w Hrubieszowie, Państwowa Komenda Straży Pożarnej w Hrubieszowie oraz Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Hrubieszowie.

Do rywalizacji przystąpiły trzy zespoły: Zespół Szkół Nr 1 w Hrubieszowie, Zespół Szkół Nr 2 w Hrubieszowie oraz Zespół Szkół Nr 3 w Hrubieszowie.

Rywalizacja składała się z czterech stacji, na których zespoły musiały zmierzyć się z różnymi urazami (role poszkodowanych odgrywali uczniowie Zespołu Szkół Nr 1 w Hrubieszowie) oraz testu.

Po podliczeniu punktów kolejność przedstawiała się następująco:

1 miejsce - Zespół Szkół Nr 3 w Hrubieszowie

2 miejsce - Zespół Szkół Nr 2 w Hrubieszowie

3 miejsce - Zespół Szkół Nr 1 w Hrubieszowie

Dyplomy, puchary oraz nagrody wszystkim uczestnikom Mistrzostw wręczyli Pani Teresa Futyma Prezes Oddziału Rejonowego Polskiego Czerwonego Krzyża w Hrubieszowie oraz Pan Zdzisław Kosakowski Prezes "Stowarzyszenia Bezpieczny Powiat Hrubieszowski".